MENU

Het reisverslag van Silicon

Door Agile Business Builders
|
Lezen in: 3 minuten

“Terugkijkend op de afgelopen periode, vergeleken met toen we deze reis naar SILICON 2.0 begonnen, waren de huidige resultaten en successen een hoop en een droom. Wat we de afgelopen weken hebben gezien is een enorm momentum waarbij iedereen aangehaakt is.

Iedereen weet nu wat nodig is om SILICON naar het volgende niveau brengen. We zien teamformaties, plannen die opkomen als paddenstoelen, maar over het algemeen zíen we niet alleen de verandering, maar voelen we ook de verandering. We werken allemaal naar hetzelfde doel met een gemeenschappelijk hulpmiddel zoals de SILICON- en afdelings- Praatplaat, de Agile manier van werken en een geleidelijke verandering van denken en gedrag naar YOWYO! You Own What You Observe!

Door de samenwerking voor deze transitie met Agile Business Builders aan te gaan, is niet alleen het bovenstaande gerealiseerd (en nog steeds volop in beweging), ook hebben wij intussen het MT Platform kunnen realiseren. Dit tactische team vormt de link tussen het strategische en het operationele niveau.

We wisten dat verandering verre van eenvoudig zou zijn, ook voor ons, als directie geldt dit, echter we deden en doen het, langzaam maar zeker. Dat vervult ons met trots en dankbaarheid om met elkaar aan SILICON 2.0 te blijven bouwen.

Wouter Garot, CEO en oprichter

Bij SILICON zijn we begonnen met directie en HR om de strategische Praatplaat op te stellen.Toen de verandervisie voor SILICON 2.0 organisatie breed was opgesteld zijn we met MT platform aan de slag gegaan.

Het is aan dit platform om het strategische veranderpad te realiseren samen met hun teams. Wanneer we het over purpose, meesterschap en autonomie hebben op deze laag is het van belang dat het MT platform vanuit een gedeelde en gedragen visie acteert. Kortom, ook zij zullen een visie inclusief veranderpad op tactisch niveau moeten uitwerken. In deze tactische Praatplaat wordt de vertaalslag gemaakt van uitdenken (strategie) naar uitrollen (tactiek). Naast het bepalen van de tactiek helpt deze Praatplaat om een gedragen beeld en een teamgevoel onder dit kernteam te creëren en te versterken. Hierbij denken zij als team na over hoe zij hun mensen mee gaan krijgen in deze verandering. Ze komen met een roadmap en stellen de criteria voor succes vast.

We hebben gewerkt aan het bouwen van een MT platform om:

  1. een team van ambassadeurs en facilitators te vormen om de verandering, samen met hun teams, naar de volgende fase te brengen;
  2. te werken aan de cultuuromslag en de YOWYO! mindset die tot een geslaagde verandering leiden;
  3. het klein maken en uitrollen van de meerjarenstrategie inclusief tooling en voortgang;
  4. de vertaalslag van tactiek naar operatie. Hier gaan de teams aan de slag met hun eigen Praatplaten. Hierdoor vertalen zij de brede verandervisie naar hun eigen dagelijkse werk. Ze zien in een oogopslag hoe zij bij kunnen dragen aan de verandering en waar zij zelf eigenaarschap op hebben. Deze sessies zijn vaak een openbaring voor de teams. Waar ze aan het begin van de sessie vooral denken dat anderen – zoals hun teamleiders, managers of directie – nodig zijn om verbeteringen door te voeren, hebben ze aan het eind van de sessie veel energie en zin om aan de slag te gaan omdat ze zien en begrijpen hoeveel er eigenlijk binnen hun eigen cirkel van invloed ligt. YOWYO! maakte hierbij zijn intrede op de werkvloer.

De hoofdpijlers van het veranderpad zijn intussen behaald. De komende fase zal SILICON werken aan de verankering en doorgaan met continu verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koffie of champagne?

Brainstormen zonder koffie is als bezinning zonder groene thee. Of proost je liever alvast op het succes dat we samen gaan behalen?
Neem contact met ons op voor een afspraak

Wij zijn bezorgers van positieve impact. We dagen uit, verbinden en stimuleren mensen om zelf in actie te komen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dit doen we door te focussen op mindset en gedrag, cultuur en leiderschap met onze integrale aanpak.

YOWYO!

You Own What You Observe

FOLLOW US ON

Schrijf een reviewEvaluatieformulier trainingen

Lagant Business Builders

Computerweg 22
3542 DR Utrecht
[email protected]+31 (0)41 322 4106

In 2020 is Agile Business Builders onderdeel geworden van de Lagant Groep. Lees meer.

Andere Lagant Groep websites

LagantVan Aetsveld
The PMO CompanyRevealzVerandergidsIPMA CompactPRINCE2 Compact
© 1991-2023 Agile Business Builders | Alle rechten voorbehouden
Realisatie: Blauwe Nacht
Top